Over mij

 

Ik ben Suzanne Jongen (1990) en ik woon in Maastricht. Mijn passie voor het werken met kinderen is ontstaan tijdens mijn eerste oppasbaantje toen ik 15 jaar was. Ik heb jarenlang voor een oppascentrale gewerkt. Tijdens dit werk heb ik veel verschillende gezinnen en veel verschillende kinderen leren kennen. Gedrag van kinderen interesseerde mij toen al. Waarom gedraagt dit kind zich zoals hij/zij zich gedraagt? En hoe kan ik hierop inspelen? Ik vond het een uitdaging om verschillende opvoedtechnieken uit te proberen.

Het is dan ook niet gek dat ik na de middelbare school de PABO ben gaan doen. Tijdens mijn eerste stage bij de kleuters was ik verkocht. Hier voelde ik me op mijn plek en ik genoot van het contact met kinderen.
Na de PABO heb ik een Master gevolgd tot gedragspecialist. Ik zie het als gedragsspecialist als mijn taak om kinderen die op het gebied van hun sociaal-emotionele ontwikkeling tegen problemen aanlopen te ondersteunen en te begeleiden. In het hedendaagse onderwijs met grote klassen heb ik hier als juf vaak moeite mee. Ik kom tijd te kort om ieder kind de aandacht te geven die het verdient. Door mij te concentreren op groepstraining of individuele coaching kan ik kinderen ondersteunen en helpen om met plezier te werken aan hun eigen ontwikkeling. Samen zoeken naar kansen om het beste uit zichzelf te halen, is mijn passie en daarom heb ik een opleiding tot kindercoach gevolgd. Op de opleiding tot kindercoach voelde ik mij dan ook als een vis in het water!Quote: Als we nou alle kinderen in een hartje stoppen in plaats van een hokje.